Sari navigarea

COMPENDIU DE LITERATURA ROMANA PENTRU ELEVI este un documentar ajutator care cuprinde referinte bibliografice usor accesibile on-line ; sunt incluse aici „linkuri ” catre articole , studii , grupaje de texte sau scurte antologii cu caracter de micro-monografie dedicate operei unui numar de scriitori romani clasici si contemporani .

Documentarul de fata nu are un aspect sistematic in sensul ca nu sunt inclusi toti scriitorii recomandati in scoala iar tematica examinata depaseste uneori limitele obiective ale unui manual. Bibliografia trimite  mai cu seama la studii si analize  redactate de  personalitati ale literaturii romane contemporane  si din acest motiv ra poate fi un indrumator folositor pentru cei ce doresc sa cunoasca in mod aprofundat materia studiata de istoria literaturii romane .

In acelasi timp , ” Compendiul ” poate fi util si studentilor in Litere , iubitorilor de literatura , oamenilor ” de carte ” si in general celor care sunt interesati sa aiba o imagine mai larga asupra exegezei dedicate literaturii romane de ieri si de azi.

Documentarul  este alcatuit de un colectiv de specialisti din cadrul ARP-Asociatia Romana pentru Patrimoniu ,sub coordonarea dlui prof.dr. Adrian Botez.Cititorii ne pot scrie impresiile si propunerile lor la adresa de e-mail compendium.literar@gmail.com 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: